Nálunk mindig történik valami

Iskola a város szélén

Iskola a város szélén

A vásárlásról

2017. július 27. - juhaszmi

Nem szeretek vásárolni.

Előre megkövetek mindenkit, akik ebben a tevékenységben élvezetet lelnek. Nem vagyok álszent, én is szeretem az új dolgokat, de mégis minden egyes alkalommal erőszakot kell magamon elkövetni, amikor boltba kell mennem.

Ennek az ellenszenvnek csupán két oka van: ez egyik a vevők, a másik az eladók.
Kezdjük azon az oldalon, ahol én is szoktam állni.
A vevőket több csoportba kategorizálhatjuk. 
Én az elsőbe az otthonosokat sorolom. Ők azok, akik belakják, szinte elterülnek a boltban ahol vásárolnak, mintha otthon lennének. Ez a típus már a bejáratnál fel lehet ismerni. Az biztos, hogy amint belépett a forgókapun, és áttolta a bevásárlókocsit, azt azon nyomban ott is hagyja, mert ugye ott az ásványvíz, és abból egyszerre legalább három zsugorfóliányit kell venni, mert meleg van, jobb mint a csapvíz. meg hát egészségesen élni az trendi, és meg kell inni a napi két és fél litert. Azon egy cseppet sem izgatja magát, hogy mögötte a bejáratnál feltorlódik a sor. Azon sem csodálkoznék, ha egy kis táblát tenne a hátára Árurakodás felirattal, mint a reggeli csúcsforgalomban a kis furgonok a körúton. Ez a fajta biztos, hogy a sorok között keresztbe ott hagyja a kocsit, míg közben gondosan válogat a polcokon. Ha tolja teljes felsőtesttel ráhajol a markolatra, szinte beleesik a macska alom, a rúd párizsi, és az akciós mosópor közé. 


A második csoportba a hezitálók vannak. Jellemző rájuk, ha válogatnak, a kocsit szorosan maguk előtt tartva, a polchoz préselve azon keresztülhajolva ömlesztik a cuccot a kocsiba. Nem engednek oda senki, különösen, ha akció van, mert akkor az egész készletet einstandolják. Ettől csak az rosszabb, amikor a csemegepultnál a sorban pont előttünk van. Végigkérdezi az összes felvágottat, amit lát a hűtőpultban. Mindegyikről megkérdezi, hogy finom-e, a kolbász? nem túl száraz? nem túl puha? csípős nincs? ha van, akkor inkább olyat kérne, amelyik nem túl csípős, mert azt szereti. Negyed óra múlva eszébe jut, egy konkrét márka, és közli, hogy ő olyat kér. Az eladó közli, hogy az nincs, akkor sértődötten elmegy. Ez a fajta különösen veszélyes a pékáruknál. Mert ő a kezével néz, nem a szemével. Végigtapogatja az összes zsemlét, majd három kiflit tesz a zacskóba.
A következő az ismerkedő típus. Ő valamilyen rejtélyes okból összekeveri a hipermarketet egy társkereső portállal. Mindig értetlenül állok, és valószínűleg nagyon buta képet vágok, amikor a tömegből pont engem szúr ki, hogy mondjam el a véleményem valamilyen számomra ismeretlen flakonban lötyögő folyadék tisztító hatásáról. A szívósabbja akkor sem tágít, amikor rávágom, hogy fogalmam sincs. Úgy érzi, hogy oldania kell a bennem levő görcsöt, és máris kérdez tovább, hogy átlendüljünk ezen a kommunikációs holtponton: mi a véleményem arról a termékről, ami a kezében van. Ilyenkor kezdem elveszíteni a türelmem. Ott gyomortájékon elindul valami felfelé. Megpróbálom rövidre zárni az ismerkedést egy határozott nem tudommal. Az ismerkedő típus nem adja fel ilyen könnyen, őt nem olyan fából faragták. Felteszi a mentőkérdést: Maga melyiket szokta használni? Ekkor a valami már a mellkasomat nyomja. A tünetek már kezdenek hasonlítani egy hátsófali infarktushoz. Nem szoktam használni, csak venni szoktam, ha elfogy. Nem tudom hogy hívják, csak annyit jegyeztem meg, hogy milyen színű a csomagolása, és hol szokott lenni a polcon. Ilyenkor már a számat sem merem kinyitni, mert attól félek, hogyha ráömlik az, amit most gondolok, akkor belefullad. Rámutatok az ismerős flakonra. Gyorsan levesz egyet, hogy úgy érezzem, hogy már a bizalom körén belül vagyok, és ártatlan szemekkel megkérdezi: És ez jó? Ilyenkor az a bizonyos valami már a fejemben lüktet. A sírás kerülget, remeg a kezem, kiszárad a torkom. Most erre mit lehet válaszolni? Mégis mit vár tőlem? Promótáljam ezt a terméket, vagy végezzek egy önvizsgálatot, és gyakoroljak önkritikát, és valljam be, hogy nem ez egy szar, de én már csak ilyen mazohista vagyok, és szándékosan, élvezettel szívatom magam, hogy olyat veszek, ami eleve használhatatlan, hogy majd otthon jókat bosszankodjak. Ilyenkor érzem azt, hogy el kell vágni a beszélgetés fonalát. Ha még nem öntötte el az a bizonyos valami az agyamat, akkor azt válaszolom: Határozottan talán.
Vannak még az utánfutókkal vásárlók. Nem akarok senkit sem megbántani, mert tudom, hogy ezt az időseknek találták ki, akik már nem tudnak cipekedni. Azonban valami számomra teljesen érthetetlen okból ez divat lett, és már egyre több egészségesnek tűnő, életerős embert látok ilyen banyatankkal bevásárolni. Amikor ezzel, maguk után húzva, a másik kezükkel pedig a bevásárló kocsit tolva megindulnak a polcok között, a hosszuk eléri egy középkategóriás családi autó hosszát. Az ilyeneket megelőzni, kikerülni szinte lehetetlen. Egy átlagos üzlet szerintem nem is bír el ilyen szerelvényekből kettőnél többet. Ha már hárman vannak, akkor kitör a káosz. Talán a emlékeznek még a Kossuth rádió déli hírműsora után mindig volt a vízállásjelentés. Akkor sem értettem, hogy ezt kit érdekel, de ott tanultam meg azt a kifejezést, hogy hajóvonták találkozása várható. Ez jut ilyenkor eszembe.

Az utolsó típusba sorolom a rejtőzködő türelmetleneket. Ez a fajta nem hívja fel magára a figyelmet, amíg vásárol. Az igazi énjére a pénztárnál derül fény. Az a legveszélyesebb, ha mögötted van. Ha egy kicsit hosszabb a sor, akkor legalább kétszer- háromszor diszkréten a sarkadba tolja a kocsit, mintegy jelezve, hogy ő itt van, és sietne, és egyáltalán nem örül, hogy előtte vagy. Amikor odaérünk a mozgó szalaghoz, és én még csak a felét raktam ki, már ő is elkezd pakolni. Az enyhébb fajta ilyenkor szembeszáll a fizika törvényeivel, és rángatja vissza a portékáit a mozgó szalagról, a bunkóbbat ez nem érdekli, hagyja, hogy keveredjenek a dolgaink. Amikor kész vagyok, akkor kiemelem az ő portékáit, és visszaadom neki, és meg van lepődve, hogy ezt én nem akarom kifizetni. Ebből a fajtából van még az igazán akut eset, amelyik amikor sorra került a pénztárnál, nem pakol vissza a kocsiba, hanem meredten nézi a számlálót, hogy mennyit kell fizetnie. Amikor meg van a végösszeg, akkor kezd el pakolni, majd komótosan előveszi a pénztárcáját, kiszedi, a készpénzt, de rájön, hogy nem elég, de nem adja fel ilyen gyorsan. Elkezdi összeszámolni az aprót. Kotorászik a zsebeiben, hátha összejön az a kétezer forint, ami még hiányzik. A végén közli, hogy mégis inkább kártyával fizetne. 

Természetesen ezt is lehet fokozni. 

Ott a reklamáló. A polcra nem ez ár volt kiírva. Csengetés az üzletvezetőnek, nagy nehezen előkerül. Mi a probléma? Nézzük meg együtt mi van kiírva. Mellé nyúlt a vevő vagy tényleg az van kiírva, de a pénztárgép mégis a magasabb összeget számolja. Elkezdődik a parttalan vita, a sor pedig áll. Aztán ott a utalvánnyal fizető, hát persze, hogy nem jön ki a pontos összeg. Vitatkozás, miért nem ad vissza kétszáz forintot, vagy a mögötte állókon áttör, hogy vegyen valamit még kétszázért. A sor pedig csak áll.

Én pedig csak azon gondolkodok, mit véthettem előző életemben, hogy így ver a sors.

A bejegyzés trackback címe:

https://iskolaavarosszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr3612694135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna King 2017.07.27. 19:53:06

te is eléggé utálhatod az embereket... leugrani a kisboltba oszt venni zsömlét meg párizsit. ott nem lesznek akciók meg bevásárlókocsik. nem tudom minek szívatod magad... hogy írhass róla?

The G 2017.07.27. 19:57:25

Ezért kár volt....

2017.07.27. 20:02:28

Sok igazság van a leírtakban, de úgy érzem, kissé antiszociális a posztíró. Nincs is ezzel baj, sokszor vannak hasonló érzéseim. Ezeken felül kell emelkedni, mást úgy sem nagyon tehetsz ellene.
Ami szomorú, hogy egyre többen vannak.

mildi 2017.07.27. 20:04:47

meg vagyok én, aki segít az elôtte álló idôsnek, gyerekesnek fel- s lepakolni. mki szerint baromi udvarias és segítôkész vagyok, pedig csak kibaszott tütelmetlen

Sexual Harassment Panda 2017.07.27. 20:07:12

És van még az a típus, aki rendszerezi a többieket, pedig ő is pobt ugyanolyan balfasz mint a többiek.

agregory69 2017.07.27. 20:08:05

Szerintem ne írj többet!

a távoli rokon 2017.07.27. 20:10:09

Nálam nagyjából a kötelező időrabló tevékenység kategória a heti bevásárlás, ezért igyekszem célirányosan, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban elintézni. Alapvető szabály hogy nem megyek csúcsidőben, pl péntek már kora délutántól, szombat délelőtt, ünnepnapok előtti délután stb... FELEJTŐ. (kifejezett külső nyomásra SEM:)Nyitásra sem megyek, mert akkor szintén sokan vannak, viszont egy fél óra múlva van egy kis ritkulás.. Érdekes holtidőket, fél-egy órás viszonylag tömegmentes intervallumokat fedeztem fel ezeken a napokon is, na akkor megyek. Persze ez csak az általam legtöbbször látogatott műintézményekre érvényes, lehet,hogy máshol pont máshogy van a terheltség, szóval ki kell figyelni - és akkor kis eséllyel fogja felbaszni az agyad a fenti halmazokba tartozók valamelyike:)

lucernaböde 2017.07.27. 20:14:36

Én is utálok bevásárolni. Sajnos a férjem is. Ezért havonta egyszer megyünk , megejtjük a nagy bevásárlást, szigorúan a kora reggeli órákban. Mire megérkezik a tömeg, mi már fizettünk és távozunk. A hónap fennmaradó részében, kenyérért és tejért a legközelebbi kisboltba megyünk. Az interneten intézhető bevásárlást úgy várjuk, mint a messiást (kis falunkba nem hozzák ki a cuccot).

Netuddki. 2017.07.27. 20:22:47

Mi közöd ahhoz mit vesz a másik? Arra költi a pénzét amire akarja.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2017.07.27. 20:27:46

Én csak azt nem értem, mi bajod van a reklamálóval. 100 Ft vagy 200, tökmindegy, elvi kérdés, hogy gerinces ember nem hagyja magát átbaszni. Ha sokáig tart elintézni, az nem az ő bűne, hanem a bolté, és persze pont azért csinálják, hogy ne legyen kedved végigvárni, mert nem éri meg. A Mammutban a Spar különösen aljas tud lenni ilyen ügyekben.

csíra 2017.07.27. 21:09:00

De hol marad az eladók fikázása? :D
Amúgy tökre igaza van a kedves posztolónak, már az elején megmondta, hogy utál vásárolni, és ahhoz képest teljesen higgadtan tudta leírni a valóban létező, figyelmetlen embertársai viselkedését.

vizsla_barat 2017.07.27. 21:24:21

@antisocialnetwork: click-n-pull. Scan&Go. Van mar szamos megoldas!

body_andras 2017.07.27. 21:43:13

Nem is tudom kikkel van a baj: a posztban szereplő suttyókkal vagy a posztolóval aki le meri írni az igazat.
Kíváncsian várom az eladótípusokat is. Remélem nem marad ki az a pletykafészek aki nem dolgozni ül be a kassza mögé hanem beszélgetni (leginkább az előtted levővel aki ezer éve spanja).

Milky Horse 2017.07.27. 23:38:14

Mert mindig bosszankodsz, és előre húzod magad, hogy "majd biztos megint ott lesznek az olyanok (lásd a felsorolásod), ezért akadsz össze mindig ilyenekkel, nem azért, mert vétettél volna valamit előző életedben.

1100011 2017.07.28. 00:15:37

Valamint a legidegesítőbb blogger, aki annyira ostoba, hogy nem tud írni, de megmondóember akar lenni.

Helyszíni zsemle 2017.07.28. 02:29:44

Nem hasznalok kocsit, es betiltanam, mert legtobbszor csak feleslegesen foglalja a rendkivul szukre meretezett polcok kozotti helyeket. Csak olyan helyen engednem a bevasarlokocsikat, ahol biztositani tudjak az akadalymentes mozgast.

stylex450 2017.07.28. 06:08:37

Rosszul emlékszel.
Az időjárás- és vízállás jelentés 13.45-kor kezdődött. Olyankor írtam a leckémet.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.28. 06:44:59

Nyugodj el, várd ki a sorodat, s meglátod: mindezt észre se fogod venni.

Peetee 2017.07.28. 09:22:00

Első csoport, kettes verzió: a bejáratban a szélfogóban a legszűkebb részén áll meg, és idült mosollyal az arcán a fejét alaposan körbe forgatva látszik a tekintetében: naaaa, ittvagyunk, megjöttünk! Mögötte 15en szeretnének bejutni az áruházba.
A többi csoport jellemzése tökéletes, pontosan ilyen emberekbe lehet belebotlani minden boltban. A sorban a nyakamba mászókat imádom túráztatni, rendszeresen csinálom, hogy szándékosan hagyok helyet magam előtt, ettől még ingerültebb lesz és még jobban tolja nekem a kocsiját. Ekkor megfordulok és megkérdezem: ha felöklel és begyűr a kocsija alá, attól az a 3ember aki még előttünk van, gyorsabban fog fizetni és végezni? NEM! Akkor miért csinálja? A 60 feletti korosztály a legjobb: megfordulok és megkérem, hogy ne lökdössön a kocsijával. 5ból 3 sinám letagadja: nem én voltam! (Hát akkor ki a tököm, 3perce látom a szemem sarkából érzem a hátsómon és hallom a fülemmel a dünnyögéseket. De nem ő volt, hát persze...

Nem elfelejtendő a bevásárlókocsiját elhagyó, de azt görcsösen féltő egyed: Otthagyja a legszűkebb helyen, keresztbe a kocsiját, és onnan jó 20méterre olvassa a samponos flakont. Ha hozzáérsz a kocsijához, megnyújtott léptekkel rohan vissza, mindenáron ő akarja azt a 40cm-t odébb mozdítani, amit Te és egy hatéves is meg tud csinálni. Közben dühösen néz rád, amiért megszakítottad az olvasásban és mi a f@szért kell erre járnod a hülye kocsiddal és miért nem férsz el, és hogy merészelsz hozzányúlni ahhoz, amibe ő már belepakolt 3 doboz kutyakekszet. Egyik-másik olyan sértődést vág le, mintha egyenesen a tulajdonát képező személyautóba akartál volna beülni, hogy odébb állj vele.

Imádok vásárolni, de utálom azokat az embereket akik képtelenek a szupermarketek használatára.

Peetee 2017.07.28. 09:27:01

@bm613: Nem azzal van a baj, hogy valós áron akar vásárolni, hanem azzal, hogy a 123.alkalommal is játsza a hülyét és a pénztároson kéri számon, és nem érti, hogy ez hogyan fordulhat elő. Nem érti, hogy miért nem lehet varázsütésre a kijelzőn azt az összeget látni, ami szerinte a polcon volt, és miért kell visszamenni és leellenőrizni. Hülyébbnél-hülyébb válaszokat adnak, pedig pontosan tudják, hogy mi az ügy menete, és hogy 10percen belül rendezve lesz a dolog a vevőszolgálatnál...de neki akkor is kell az a 3perc figyelem ott a pénztárnál.

Duplaxiii 2017.07.28. 11:07:13

Jujj, egy újabb genderalapú kirekesztő poszt!
Megint az én vagyok az optimális és mindenki idegesítő, prosztó, aki ettől eltér.
Ez hasonló a időseket, autósokat, zenekedvelőket vagy gyerekeseket (sportolókat, kerékpározókat stb.) kiosztó posztokhoz, csak ők a felsoroltak valamyikét gyűlölik.
Komám, az élt már csak ilyen! Sokan vagyunk és mind másfélék.
Én is gyűlölöm ezt, de nem írok kirekesztő posztot, hanem ha valahol 10-nél többen tülekednek, nem megyek be. Vagy ha kell, akkor tudatos vaddisznó-stílus és amig ki nem érek, dodzsemezek, fizikailag és verbálisan is.
Gondolom az új iPhone miatt éjjel sorban alvók nem zavarnak?
Ha valami neked kedves dolgoból 10 darab van és 50-en szeretnétek, akkor békés a sor végére állsz?
Ja akkor meg te leszel idegesító tahó! Mert a 10-be akarsz jutni.
A boltban tülekedők sokszor meló után, óvóda, iskola gyerekbegyűjtét követően, a már tudott otthoni feladatok figyelembevételével olyanok, amit te idegesítőnek találsz. vagy csak válogatnak...
Ez van a villamoson, a sörözőkben és mindenhol.
Hogy te valami magasabbrendűnek érzed magad? baszki az téged minősít - negatív irányba...

Duplaxiii 2017.07.28. 11:15:44

Poszter, elmesélek valamit!
Pár napja teszkó expressz. Kifelé megyek, én VISSZAVISZEM a kosaramat, ami egy alig 2x2 méteres kalitka, a fele a kosarakat jelenti. Mennék ki, de egy háromfős család gyerekkocsival betolakszik a "kalitkába".
Kimenni nem tudok, tőlem meg nem férnek a kosarakhoz.
A pali megérint (ezért már ölök), hogy menjek már arréb.
Mosolyogva jelzem, hogy TŐLÜK nem tudok kimenni.
Ja, veszik észre, próbálnak arrébbhúzódni, de a Bocsánat szó ki nem esik a büdös pofájukon.
Te ezt úgy fogalmaznád meg, hogy
Egy bunkó VÁSÁRLÓ verekedett, veszekedett stb.
Pedig ennek semmi köze a vásárlóhoz, ez emberi jellemtelenség és annak lereagálása ami éppen egy üzletben zajlik le.
Nem érted, hogy jogod van a legprosztóbb stílusban ítélkezni más emberekről, de nincs jogod általánosítnai.
Amirős írsz, az egy társadalmi halmaz, réteg jellemzője (minden problémakörnél más-más rétegé) és nem a társadalo egészének a jellemzője.
Ha nem teszel különbséget, akkor te is egy ilyen prosztó részhalmazba kerülsz, azaz hiteltelen fika fikáz más hiteltelen fikákat...
Nem nehéz ám embernek lenni. Meg kellene próbálnod.

Duplaxiii 2017.07.28. 11:22:54

@Helyszíni zsemle:
ne bizony!
Jobb a kosár!
Egymás basztatjuk össze vissza, az egyik kezünk foglalt, így még lassabb, idegesítőbb az egész - tehát jó...
És ugye ha leteszed a földre, akkor a te kosarad is volt "alul", azaz a másik kosár aljáról a összes mocsok a te kosarad belsejére kerül, így hazaviheted az összes káros dolgot.
Tudod, a kutyás is legyint arra, hogy a dögje lehugyozza a kocsik kerekeit. Ja hogy a kertetdben btipegő gyereked esetleg megfogja (meg szokták) és a rohadék összes ferője kerül a kezére, szájába? Kit érdekel egy menő kutyást?
A boltba a cipőddel mindent beviszel, arra teszed le a kosarat, majd a végén a mocskos aljú kosarak egy kupacba kerülnek, azaz alulról a mocsok a másik belsejére...
Nincs annyi takarító, hogy minden percben mindent fertőtlenítsenek, a bejáratnál sincs egészségügy zóba, lábmosó és otthon sem fertőtleníted a kezed minden mozdulatod után. Tehát egy zárt közerv is mocskos lesz a kosárba, amit már pakoláskor átveszel a kezdere.
Most nem beszélnék a rohadt szőke kurvákról, a tetkós narkós csávókról, akik a kezükben viszik be a redvás nyalókutyájukat és ilyen kézzel válogatnak zöldséget, gyümölcsöt, pékárút...
Szóval a kocsi = bosszúság
A kosár = bosszúság, kényelmetlenség + oltári fertőzésveszély!

2017.07.28. 12:00:31

Edesem, inkabb ne menj vasarolni, sot emberek koze sem, mert agy erzest fogsz kapni, ha ennyit idegeskedsz. Lazits, elvezd az eletet, mert igy agyverzest fogsz kapni valami semmiseg miatt. Puszi

bobijub 2017.07.28. 13:03:44

- naaaaaagyon beképzelt vagy, ha azt gondolod, hogy a hülyék ellened hülyék

- naaaaagyon naaaaagyon beképzelt vagy, ha úgy gondolod, hogy mindenki aki udvariatlan, tökéletesen tisztában van bármelyik országnak még a legfelsőbb uralkodói köreiben szokásos kifinomult etikettel is, de kifejezetten a te "kedvedért" tesz kivételt és veled udvariatlan

- naaagyon naaaagyon beképzelt vagy, ha azt hiszed, hogy a boltok azért teszik a bejárathoz a vizet, mert olyan jó rajtad röhögni a rejtett kamerát nézve, ahogy nem bírod kikerülni azt, aki azért teszi be e először a vizet, mert az a legnehezebb, és nem célszerű előbb a kocsiba pakolni a te kedvedért arakott tojást, a zacskós salátát, aranyáron megvett kézzel szedegetett kisdobozos málnát és a repedőspoharas tejfölt, aztán mindezek tetejére rárakni a bálás ásványvizet

nagyon beképzelt vagy, ha arra gondolsz, hogy az esztelenül gyűjtögető akcióhörcsög vagy a tényleg minden fillér kiadását meggondolni kénytelen kispénzű, aki (sajnos ez lehet jellemző mindkettőre) inkább megrohasztja otthon a feleslegbe megvett cuccot, de semmiképpsenem hagyhatja ki a "mostkevesebérttöbbet" lehetőséget, azért szedi össze előled az összes akciós napelemes barbirúzs készletet, hogy neked ne jusson.

- naaaaaaaaagyon és még annálisinkább rettenetesen borzasztóan beképzelt vagy, ha nem vagy képes RENDESEN KÜLÖNVÁLASZTANI a dolgokat, és egy kupacba sorolod azokat, akik objektíven, valóban a testi épséget veszélyeztetik azzal, hogy a sorban a másik sarkára tolják a kocsit, azokat, akik tényleges, megkérdőjelezhetetlen higiéniai problémát jelentenek a zsemletapogatással, satöbbi, azokkal, akik a te extrémintenzív antiszociális beállítottságod miatt váltanak ki benned tök fölöslegesen szubjektív ellenszenvet

2017.07.28. 13:30:58

A kasszánál a sarokra tolás jogos, meg az is vérlázító amikor a nyakadra mászik és szinte együtt írjátok be a PIN kódot...
Vagy aki komótosan pakol, nézi a kijelzőt, és csak ezután jut eszébe hogy itt majd fizetni is kell és ekkor kezdi el negyed órán át keresni a tárcáját a táskája mélyén.. pedig előtte 10 percig állt sorban.. mit gondolt nem lesz rá szüksége?
Meg van még az a fajta aki mindíg mindenhol kereszbe tolja a kocsit és nem az erre kialakított fogantyúnál fogva. Az éppen szembejövő ismerőssel is mindíg a fotocellás ajtó fél méteres körzetében kell megállni lehetőleg 3 gyerekkel és babakocsival.
Mert ugye ide csak ő jár más vásárlók nem is léteznek akikre figyelni kellene..

énisfélek 2017.07.28. 13:52:02

Idegesítenek a hülyék? Ezért kell éjszaka meg hét végén vásárolni. Ja, éjszaka már nem lehet. De a hét végét remélhetőleg nem tiltja meg újra valami eszelős.

2017.07.28. 14:23:09

Hiányolom az önéletrajzodat, az idióta, antiszociális blogger-vásárlóról. :D

2017.07.28. 14:26:07

@Duplaxiii: faszfejkém, a vizelet, ritka kivételtől eltekintve, steril. Csak büdös lesz tőle a gumi. Bár én még nem láttam autógumira vizelő kutyát. Viszont akkor nem ugattál, mikor a magadfajtákból álló csürhe összehuggyozta a Kossuth teret...

Zed is not dead yet 2017.07.28. 14:32:49

... és a Lidl bevezetett valami belső használatú headsetet (afféle IRL teamspeak-et) a boltaiban. Ennek a következménye az, hogy az összes eladó (a pénztáros is) feszt pofázik egymással, miközben te mondjuk próbálsz velük kommunikálni, szükség szerint. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy pl. a pénztáros egyfolytában löki a rizsát, miközben az arcodba bámul. Mikor másodszor kérdezek vissza, hogy "Hozzám beszél?", akkor vág egy pofát, de nem válaszol nekem, hanem továbbra is a képembe bámul, dobálja az árucikkeket keresztül a leolvasóján és pofázik tovább valakivel, aki ki tudja hol van a boltban. Orbitális tajparaszt taplóság az egész (nyilván nem pont erre lett kitalálva, gondolom). Legközelebb besírok a parasztkönyvbe, aztán ha így marad, nem vásárolok többet a Lidlben.

Egyébként az a vevő, aki összetaperolja az egész pékáru-készletet, ugyanaz a vevő, aki próbaként végigkóstolja az összesféle szőlőt a gyümölcsrészlegen és végül ilyen félig lelegelt szőlőfürtök néznek veled farkasszemet.

Zed is not dead yet 2017.07.28. 14:36:18

Ja és azt is nagyon csípem, aki fogja a kölykét és beleállítja a bevásárló kocsiba, amiben a gyerek ott tapicskol a retkes cipőjében, ahova mások az élelmiszert rakják. A múltkor láttam egy ilyet, ahol a kölyök ült a kocsiban (ott, ahova az árut rakod) és bőgött, anyuci meg megjegyezte apucinak, hogy "na, megint beszart, vegyünk pelenkát is", apuci meg "remélem azért nem jön ki a pelenkából a cucc, mint a múltkor is" ... na, hát fasza.

dreia 2017.07.28. 14:57:52

Kimaradtak a telefonálók. Leparkolnak mondjuk a tejtermékes szekrény előtt és nem tudsz kivenni tőlük semmit, mert telefonálás közben nem tudja az agya egyúttal a környetét is befogadni. Úgyhogy vagy várok hosszú percekig vagy az ilyet meg kell bökdösni, mert teljesen elfelejtkezik magáról, hogy hol van. És az tényleg érthetetlen, hogy rengeteg ember van, akit meglepetésként ér a pénztárnál, hogy fizetni kell és hosszasan keresgéli a pénztárcáját , mintha sorbanállás közben nem ért volna rá elővenni.

ekat 2017.07.28. 16:00:55

Hát nem tudom, vagy mindig máshova járunk bevásárolni, vagy engem egyszerűen nem érdekel, hogy körülöttem ki, mit és hogyan vásárol, mindenesetre én egyik típust sem észleltem vagy azonosítottam még soha.
Az egyetlen idegesítő számomra a többek által emlegetett, a fizetéskor ezen a tényen meglepődő vevő, aki az összes termék beütése után, az összeg hallatán kezd el pénztárcát keresgélni.
süti beállítások módosítása