Nálunk mindig történik valami

Iskola a város szélén

Iskola a város szélén

Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve

2020. október 10. - juhaszmi

 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az osztályteremből. Nézem ezeket a kilenc éves emberpalántákat, akikre rákényszerítem,hogy eltakarják fél arcukat ha a folyosóra lépnek. Visszafogom magam, hogy megsimogassam a fejüket, ha sírásra görbül a szájuk, hátrahőkölök, ha fülembe szeretnék súgni féltett kis titkaikat. Mert sohasem lehet tudni, meg ne fertőzzenek, vagy én őket.
 Ülök ebben a Petri-csészében, és nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy egy nagy emberkísérlet aktív részese vagyok. Mert az országnak működnie kell, mint hallottuk-olvastuk. Nekünk kell biztosítani a hátországot, ahol a szülők biztos helyen tudhatják legféltettebb kincseiket. Tavasszal már kipróbáltuk milyen az, amikor a szülő hetekre össze van zárva a gyermekével, én pedig naponta betolakszom a nappaliba a számítógép monitorján, és megpróbálunk úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Aki azt állítja, hogy milyen remekül sikerült az ugrás a sötét verembe nagyot téved. Szeptember elseje óta próbáljuk befoltozni a lyukakat több-kevesebb sikerrel, és közben tovább építeni a házat. Most a végsőkig feszítik a húrt, hogy minél tovább fenntartsuk a látszatot. Számokkal próbálnak meggyőzni, hogy minden rendben van, a vírus a legtöbb helyen megállt az iskolakapuban, vagy legfeljebb csak a portáig jutott el. Azt akarják elhitetni velem, hogy ne a saját szememnek higyjek, hanem a kihirdetett igének. Csak a szemöldököm tudom összeráncolni amikor azt olvasom, hogy megtettek mindent, hogy biztonságban érezzem magam. Van lázmérő, fertőtlenítő, ajánlás. Ha mégis beütne a baj magunkra vessünk, mert biztos mi hibáztunk. 
 Ülök ebben a Petri.csészében aminek iskola a neve, és értetlenül olvasom a vasárnap este érkezett szülői e-mailt, amiben arra kérnek, hogy az ő gyermeküknek reggel ne a halántékán, homlokán, hanem a füle mögött mérjék a testhőmérsékletet. Ha ezt nem tudom elérni, akkor az igazgatóhoz fordulnak. Bevallom erre már nincs energiám. Másnap válaszoltam forduljanak bátran.
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy nagyon nem szeretnék statisztikai adat lenni a operatív törzs napi jelentésében. Sorszám: ki tudja hanyadik, nem: férfi, életkor: 57 év, alapbetegségek: remisszív leukémia, krónikus immunhiány. Nem tud megnyugtatni a munkáltató tájékoztatás, hogy természetesen száz százalékos táppénz jár nekem ha elkapom a vírust, ha hitelt érdemlően bizonyítani tudom, hogy az iskolában fertőződtem meg. 
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és hitetlenkedve tapasztalom, hogy Dúró Dóra darálója uralja a közbeszédet. Már mindenki megszólalt ebben a témában, aki úgy gondolja magáról, hogy számít. Valóban ez a legfontosabb? Nem lehetne ezt egy kézlegyintéssel elintézni?
Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és számolom a napokat, hogy csak az őszi szünetig húzzuk ki, majd a téliig, aztán a tavasziig, amíg meg nem lesz a vakcina. Aztán visszatérhetünk a "normális" életbe, ami már sohasem lesz olyan mint azelőtt. Addig csak bízok benne, hogy nem kapom el a vírust...

A bejegyzés trackback címe:

https://iskolaavarosszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr1216234044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2020.10.10. 14:07:55

Így érzem én is a munkahelyemen, de nem a korona miatt - mert most épp home office van - hanem amiatt mert
1. megvetem
2. gyűlölöm és
3. a halálást kívánom
az összes munkatársamnak.

Mert debilek. Mert baromságot csinálunk és én egy rossz K vagyok. eladom a lelkem a napi pénzért itt a haldokló nyugaton. Mondhatnám hogy keresek mást, csinálok valamit MOrdorban, de minek. ugyanez az érzés csak kevesebbért.

Ez sokkal rosszabb mint a korona, mert ennek sosem lesz vége. Bárcsak számolhatnám visszafelé a napokat mint te..

Szóval ne panaszkodj.

232323 2020.10.10. 14:30:29

@Hunyadi János3: téves feltételezéseid vannak. 3 nyelven beszélek, banknak dolgozom "öltönyös" rabszolgaként egy nagyvárosban, szóval az iskolázottságommal azt hiszem semmi baj. Vállalkozás? Mert akkor az ügyfelek, az emberek nem idióták? Ugyanaz lesznek, max még ennél is többet keresek - de nem a pénz a gond, abból van elég.

Tanulj meg értelmesen olvasni - fszklp.

232323 2020.10.10. 14:32:41

@Hunyadi János3: remélem elviszi a rák meg a korona a fattyaidat és még 60 évig élsz egyedül és rákosodsz meg.

stb.

lol
:D

Timby 2020.10.10. 14:38:03

Nyugalom! Munkámból kifolyólag naponta 2500-3000 emberrel találkozom, mégsem cepegek, hogy elkapom. Fèl èvig maszkot sem hordtam, mégsem lett semmi bajom. Úgy-senki ne fèljen !

bes3 2020.10.10. 14:40:15

Nézegesd a svédeket.

A durva közösségi terjedés mellett végig " petricsésze " volt az összes iskola, 9. osztályig bezárólag. Egy pillanatra sem zártak be.
Volt helyi terjedés bármely iskolában? Nem.
Volt magasabb megbetegedés vagy halálozás a tanárok között? Nem.
Maszk nem volt senkin.

Szóval......

Nyugi. :)

berne 2020.10.10. 15:13:45

Mit is akar mondani a költő?

Exploiter 2020.10.10. 15:44:27

Sokkal egyszerűbb nem félni.

Próbáld ki.

Tényleg.

odamondó 2020.10.10. 16:06:00

"Visszafogom magam, hogy megsimogassam a fejüket, ha sírásra görbül a szájuk, hátrahőkölök, ha fülembe szeretnék súgni féltett kis titkaikat. Mert sohasem lehet tudni, meg ne fertőzzenek, vagy én őket."

Igen ennél az embertelen viselkedésnél az is jobb, ha az emberek elfogadják hogy bizony COVIDban is meg lehet halni. De azért távolodni egymástól, mert hátha... tökéletes droid társadalom lesz így a miénk. Eddig is sokszor az volt az érzésem robotokkal vagyok körbevéve, de manapság az utcán villamoson már az arcokat se látod.

"természetesen száz százalékos táppénz jár nekem ha elkapom a vírust, ha hitelt érdemlően bizonyítani tudom, hogy az iskolában fertőződtem meg."
Nem tudom, hogy működik jelenleg Magyarországon, de mióta nem kapsz 100% táppénzt ha beteg vagy?

Flúgatlan 2020.10.10. 17:42:48

@odamondó: "Igen ennél az embertelen viselkedésnél az is jobb, ha az emberek elfogadják hogy bizony COVIDban is meg lehet halni. "

Könnyű, üres okoskodás ez. A Szerző leírja, hogy 57 éves, több egészségügyi problémája is van, tehát az átlagnál sokkal veszélyeztetettebb. Nyilván nem akar még meghalni. Talán családja is van. Azoknak is számítana. odamondó: fogadd el, hogy meghalhatsz. Beszélj a magad nevében ilyen kérdésekről. És nem másnak osztogasd az észt, hogy a buksisimogatás fontosabb, mint az életben maradás.

A cikket amúgy értem: sok rokonom tanít és őket lényegében semmi védelemmel nem látták el. Közismerten a fiatalok körében terjedt a vírus aug. végétől, és egy középiskolai tanér épp ezzel a generációval áll állandó kapcsolatban. Van mundjuk 5 osztályban órája, 35 gyerek/osztály esetén az 175 gyerek/nap. Maszkban marha nehéz 45 percet beszélni, a termek nem túl nagyok, ... A folyosóról nem is beszélve.

Rengeteg tanár ismerősöm kapta el a Covid-ot. Szerintem lesznek, akik bele is halnak (remélhetően nem az ismerőseim közül). Teljesen megértem a szerzőt. Bedobták a tanárokat olyan közegbe, ahol elkerülhetetlen a kontakt azzal a generációval, akik most a legjobban fertőzöttek. Védelmükben nem sok minden történt. Szeptemberben még a diákok maszk-viselése sem volt előírva...

Flúgatlan 2020.10.10. 17:48:37

@bes3: "Volt helyi terjedés bármely iskolában? Nem.
Volt magasabb megbetegedés vagy halálozás a tanárok között? Nem.
Maszk nem volt senkin."

Szeretném látni az erről szóló statisztikát. Nem volt ilyen hír, hogy a tanárok közt nagy lett volna a Covid-fertőzés, de az ellentétéről sem láttam. Állításodat csak akkor hiszem el, ha mutatsz vizsgálatot, ami vizsgálta a tanárok közti fertőződést és kihozta, hogy nem volt nagy. Statisztikailag nem releváns, de az én ismeretségi körömben most sok középiskolai tanár kapta el a Covid-ot.

Valójában a társadalom nagyon nem szolidáris a tanárokkal. Ebben a kérdésben sem. "Hősök"-nek vannak nevezve az orvosok (ebben a helyzetben jogosan), a mentősök (jogos), de még a boltosok és a pizzafutárok is, perdig velük hasonló szintű a taárok, főleg a középiskolaiak veszélyeztetettsége. Erre ha aggódnak, sokan kb. azt válaszolják, amit itt: Ne rinyálj, fogadd el, hogy belehalhatsz. Kösz!

exterminador 2020.10.10. 18:21:41

@232323: pszichiáternél jártál már? Ha nem, javaslom.
Ha esetleg idegenkednél tőle, nyugodtan vegyél be egy doboz Xanaxot, és akár pálinkával is leöblítheted.

exterminador 2020.10.10. 18:22:49

@Flúgatlan: ebben a társadalomban annyi szolidaritás sincs, mint egy doboz kockasajtban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.10.10. 18:23:04

@odamondó: a tappenz 100%-at megkapod mindig :) de a tappenz (sem a betegszabadsag) nem a fizetesed 100%-a, az elmult evtizedekben biztos nem, de szerintem elotte se volt ilyen soha. itt arrol van szo, hogy a fizetesed 100%-at kapod tappenzkent ha.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.10.10. 21:07:44

Mert a lippschi mindig csak magára gondol, a társadalmi érdekre sosem, az államot pedig gyűlöli. Neki minden jár, sőt mindenkinek jár minden minden mindig. Kötelességek pedig nincsenek..

Dee_ 2020.10.10. 21:09:41

Nekem is elkapta több tanárismerősöm. Egyikük 30-as, makkegészséges, és 4 hétig nyögte, most van úgy, hogy talán már el tud kezdeni dolgozni. De nem 100%-os még most sem. Ez nagyon nem egy influenza...
És akkor most megkapták a tanárok, hogy lóf@sz a seggükbe, tesztelni nem fogják őket. Csak azt nem értem, miért? Kiderülne, mennyien betegek vagy tünetmentes hordozók valójában és be kéne zárni a sulik felét? Miért jobb, ha mindenki beteg, és emiatt áll le a gazdasaság?

Dee_ 2020.10.10. 21:12:57

Ja, azt hozzátenném, hogy ők olyan suliban dolgoztak, ahol nem volt kötelező a maszk, az igazgató csak legyintett rá, hát mindenki lazázott.
Több suliban meg nem tudni, nátha, hasmenés, vagy covid miatt maradnak otthon a gyerekek, tanárok. Nincs tesztelés.

Viola68 2020.10.10. 21:39:23

Én elgondolkodtam ezen az egész kialakult helyzeten az oktatás vonatkozásában. Nem tudom, miért nem választottuk azt az utat, hogy az alsó tagozatosok bejárnak, a felsősök, középiskolások, valamilyen válltásban. Szakmai gyakorlat, SNI képzések, egyébb általam nem ismert oktatási formák a tanárok, oktatók, pedagógiai szervezetek, családsegítő szolgálatok, iskolapszihológusok, egyébb szakemberek véleménye alapján. Tehát a napi munkában résztvevők, alulról felfelé mutató javaslatát figyelembe véve. Remélem sikerült pontosan megfogalmaznom! A statisztikák pedig csak azonos szempontok szerinti mintavétellel, azonos időszakra stb összehasonlíthatóak.

kvadrillio 2020.10.10. 23:30:46

Katasztrófavédelmi riasztást adtak ki Romániában a vírus miatt

Mobiltelefonos figyelmeztetést kapott mindenki a nagyobb

AZ ZUNIÓ A COVIDDAL HAJTJA VÉGRE A NÉPESSÉGCSERÉT !!!!!

Vén motoros 2020.10.10. 23:35:51

@droid_: Nem mostanról van szó, hanem tavalyról meg 5 vagy 10 évvel ezelőttről: ha a munkahelyemen elkaponm az influenzát, mert 10 kollégából 5 lázasan jár be dolgozni, akkor sem kapom meg a fizetésem 100%-át, pedig egyértelmű, hogy munkahelyi ártalom. A másik: én 25 évig egy Kft. résztulajdonosa és ügyvezetője voltam. A dolgozóim táppénzének első X napját a CÉGEM fizeti, csak az ezt meghaladó kapokat fizeti a TB. Ez is egy érdekes dolog. vagyis, ha ÉN leszek beteg, a nem 100% fizetésemnek megfelelő táppénzt ÉN MAGAM FIZETHETEM KI MAGAMNAK...
Amúgy: én megértem, hogy sok idősebb, alapbetegséggel rendelkező tanár fél. Én 69 éves nyugdíjas vagyok, 3 olyan alapbetegségge, amiket a COVID-os halottak neve mellett fel szoktak tüntetni. Én nyuggerként is félek, mert bevásárláskor hiába van rajtam maszk, a távolságtartás nemigen lehetséges, és a maszk is csak annyira véd, mint amennyire biztonságos a megszakított közösülés gyermekáldás ellen: van, akinek bejön, van, akinek nem. De ha tényleg ennyire fél, mondjon fel, és változtasson munkahelyet vagy szakmát. Ez nehéz dolog, de nem olyan nehéz, mint a COVID-os halál.

Exploiter 2020.10.10. 23:45:46

@Flúgatlan:

“ fertőződést és kihozta, hogy nem volt nagy. Statisztikailag nem releváns, de az én ismeretségi körömben most sok középiskolai tanár kapta el a Covid-ot.”

Basszus, akkor mind meg is haltak, igaz?

kacsa. 2020.10.10. 23:53:02

A posztolót nagyon nem irigylem. Kitartást kívánok a hivatásához (remélem az)! A híradásokban elhangzó ma meghalt x idős vagy krónikus betegnél el szoktam rajta gondolkozni, hogy egyfajta megnyugtatásnak szánhatják, hogy csak a halálhoz amúgy is közel (?) állókat viszi el, az egyszeri állampolgárt nem, de a népesség hány százaléka az, akinél nem lehetne semmilyen krónikus betegséget találni?

Iskola terén nem tudom, mi lenne a jó megoldás: a digitális oktatás eleve hatalmas plusz terhet ró a diákra, szülőre, tanárra is, érzelmileg is megterhelő, de a leszakadó rétegeknél ezt még tetézi azzal, hogy még jobban leszakadnak (nincs eszköz, nincs szülői segítség, nincs ebéd).
Viszont ez a nyugi, lesz majd valahogy hozzáállás sem jön be. Előírtak néhány -- számukra olcsó -- dolgot, hogy viseljen maszkot a nép, ne másszon a másik nyakára és akkor minden jó lesz, de nem érzem úgy, hogy ők bármi különöset tenni akarnak a terjedés ellen. Sem tavasszal, sem most nem tudom eldönteni például, hogy azért nem tesztelnek, mert spórolnak vagy azért, mert a kapacitások szűkösek, esetleg tesznek az egészre.
Egy példa: egyetemista nagyon köhög, lázas, rosszul van, telefon a háziorvosnak, teszt nuku, ha jobban van, menjen egyetemre, a lakótárs persze végig jár, hiszen igazolatlan hiányzás lenne, amit azon a szakon komolyabban vesznek. 10+ nap múlva a diák még mindig beteg, ismerőssel intéz egy ellenanyag tesztet, mondván ha korona, akkor ennyi idő után már ki kell, hogy mutassa. A teszt pozitív. Végül hajlandóak voltak hivatalosan is tesztelni, a PCR teszt is pozitív lett (ha jól tudom, a lakótársé is), hivatalos értesítést nem kaptak a karanténról (ismerős mondta, hogy annyira el vannak havazva, hogy 3 hetes csúszás is lehet ebben). Ebben nem az a durva, hogy beteg lett egy diák, mert van az úgy és valószínűleg túl fogja élni (és ha mákja van, nem marad vissza belőle semmi), hanem az, hogy annyira jó a rendszer, hogy akivel együtt él, a tünetek megjelenése után még 2 hétig szabadon járhatott-kelhetett. Sőt, kötelező volt járnia az egyetemre, ahol azért elő szokott fordulni pár "idős, krónikus beteg". De az öreg csont profokra nem kell vigyázni, hiszen hasznot nem hajtanak, a tudásuk is könnyen pótolható... ja nem. Influenza ellen legalább tudják magukat oltatni azok, akik paráznak tőle, de ebben a helyzetben mit csináljanak? Zárkózzanak be otthon, az órák pedig megtartják magukat?

blöff 2020.10.11. 08:09:16

@exterminador: érdekes, most coviddal kapcsolatban hirtelen szolidarítunk, meg moralizálunk, de amúgy más esetekben kvára leszarjuk az emberek, egymás nagy részét. Ebben a válságban nem más ez, mintegy bicskanyitogató nagy, képmutató álszentség.
Petricsésze, meg emberkísérlet, bazmeg, tele vagyunk úgymond "emberísérlettel", senkit, soha nem érdekel embertársainak tömeges halála, nyomora, de a covid most, az igen.
Az sem érdekel már se téged, se senki mást, legkevésbé a posztolót, hogy a leálítással hányan mennek teljesen tönkre, hogy milyen károkat okozunk a társadalomnak vele, mert az orránál nem lát tovább a sok rettegő, csak a covid a lényeg, a No. 1., mert a médiából ez ömlik, ezért csak az van.
Mi lenne ha egy évre bezárna minden iskola, a szülő hogyan megy dolgozni, miből élnénk meg? Azt az összeomlást hányan fizetnék meg, akár az életük árán is? Milye destabilizációt hozna ez, hova jutnánk?
Mind nem érdekes, mert most csak és kizárólag egy ügy a fontos. Ez az együgyűség.

blöff 2020.10.11. 08:13:19

@Hunyadi János1: igen, na ez az, kubújuk a szög a zsákból. MEgy az álszent képmutatás, szeressük embertársainkat, meg zárjunk be, tegyünk tönkre mindnet, mert minden élet fontos, de aki más véleményt képvisel, az dögöljön, meg, meg annak a halálát kívánjuk.
Nem gondolkoznál el kicsit, hogy akkor te milyen ember is vagy valójában, mit is képviselsz?
Minimális önreflexió?
Egyik szavaddal húzod keresztbe a másikat, ez a kbszott álszent képmutatás. A legkárosabb a társadalomra nézve. Egy kicsit végiggondolhatnád ezt, mert ezzel a beszólásoddal az összes "emberbaráti" bejegyzésed teljesen hiteltelen, hazug.

balkáni 2020.10.11. 08:18:12

Ugyanezt a posztot bármelyik tesco pénztáros, pláza takarító, húsipari munkás, gyártósori összeszerelő, postai dolgozó is írhatta volna, de úgy látszik mivel ők nem értelmiségiek, az ő életük nem számít. A pénztárakban űlő, 12 órás műszakokat toló 55 éves nőknek nincsenek alapbetegségeik?
Miért mindenki csak a tanárokat sajnálja? Miért mindenki csak az iskolák bezárását követeli? Miért különbek a tanárok a többi dolgozótól? Egy bezinkutas, vagy bolti eladó napi több száz/ezer emberrel kerül kapcsolatba, sokkal többel, mint egy általános iskolai tanító, és minden nap másik sok ezerrel. Sokkal nagyobb veszélynek van kitéve.
Szóval rendben, zárjuk be az iskolákat, de akkor azzal együtt zárjuk be az összes boltot is, mert az a fair. De utána a sok home office -os commentelő nekem ne sírjon, hogy nincs mit ennie, és nem megy az internet!!!

blöff 2020.10.11. 08:18:19

@Dee_: mert nem fog emiatt leállnia gazdaság, mert nem lesz mindenki beteg és nem így működik ez.

balkáni 2020.10.11. 08:33:39

@blöff: Pontosan. És ha ezt a véleményedet nyíltan vállalod, akkor gyilkos vagy, és laposföldhívő, pedig nem írtad, hogy nem hiszel a vírusban, és hogy szerinted ez nem veszélyes, csak annyit írtál, hogy a média úgy csinál, mintha nem lenne semmi más probléma a földön... Az ellenzéki média egy hányás lett 8 hónap alatt. Olyan durva véleményterrort tolnak, amilyen 1 éve elképzelhetetlen lett volna.

odamondó 2020.10.11. 08:39:01

@Flúgatlan: nagyon sok más munkás is van 50+ éves aki ezer millió emberrel találkozik mégsem érdekel senkit. Akkor ők meg szerinted halhatnak meg nyugodtan ugye? Ha a covid valóban ennyire komoly akkor zárjuk le a világot vagy mégsem és belefér a kormányoknak pár haláleset.

@balkáni: persze csak a tanár számít. A bolti eladó az robotoljon tovább ő buta senki ők bármelyik tanár szerint is nyugodtan felfordulhatnak. Na eddig tartott itthon a szolidaritás.

#szájbergyerek# 2020.10.11. 08:43:19

Aha. Majd ha lesz vakcina és fecskendővel üldoznek mindenkit, aki nem akarja beoltatni magát valami ellenőrizetlen szarral, az nem lesz emberkísérlet...

Exploiter 2020.10.11. 08:55:24

@odamondó:

Azért kb a foglalkozások fele hasonló.
Fodrász, műkörmös, recepciós, ügyfélszolgálatos, fióki dolgozó, személyi edző, gyártósoros, benzinkutas, stb stb.

Ekrü 2020.10.11. 08:55:52

Európában jelenleg mindenhol működnek az iskolák,sehol sem záratták be őket.Biztos az összes nyugati politikus kezdve Macrontól végezve Merkelig mindegyik ki akarja pusztítani az országában élő embereket...:))))))Ezen az alapon be lehetne zárni az összes üzletet,élelmiszerboltot (tesco,auchan stb.),hisz az ott dolgozók még nagyobb veszélynek vannak kitéve,hisz ők nap mint nap nem 40 ugyanazzal az emberrel hanem több ezerrel vadidegennel találkoznak.
@Flúgatlan:
"Statisztikailag nem releváns, de az én ismeretségi körömben most sok középiskolai tanár kapta el a Covid-ot."-És ugyan hányan haltak bele...?

blöff 2020.10.11. 08:58:21

@balkáni: meglepő, de világszerte a neobal média karanténtálibsága, de legfőképpen az, hogy magukat liberálisnak nevezett emberek (ismeretségi körömben is) hisztizve követelik a karhatalomtól, hogy másokat zárjanak be. Fel sem merül benne másfajta hozzáállás. Na ilyenkor mutatkozik meg igazából ki is a liberális, vagyis szabadelvű, ki az, aki tényleg felnőtt, önálló döntési szabadsággal rendelkező egyénnek tekinti a többi embert és rájuk bízza a felelős döntést. A többségében magukat liberálisnak tartó "progresszívek" igazából csak pózolnak, egy követnek egy trendi ideológiát, de tetteikkel az első kanyarban megtagadják azt, mihelyst van tétje a dolognak rájuk nézve. Valójában mélységesen lenézik, megvetik és buta birkának tartják a többséget, amire van alap, csak akkor nem kellene tetszelegni a filantrópiával. De ezen sem gondolkodik el semmelyikük, csak beáll egy másik narratíva ernyője alá, hogy te vagy a vírustagadó, ahogy írtad is, vagy akármi, éppen aktuálisan behelyettesítendő.

Értetlen... 2020.10.11. 09:33:15

@balkáni: Mielőtt belekezdenék jelzem, hogy nem vagyok támogatója az iskolabezárásnak.

A pedagógus egy alsó tagozaton lehet, hogy közel sem találkozik annyi emberrel, viszont sokkal több fizikai érintkezés történik, mint egy pénztáros esetén. Egy felnőtt és egy 6 éves higiéniáját se hasonlítsuk már össze. Főleg olyan 6 évesét aki még az orrát sem képes kifújni rendesen. Alsó tagozaton nincs plexi az órán, nem lehet 2 percenként kezet fertőtleníteni, nincs maszk a gyereken se a pedagóguson, mert úgy lehetetlen egy első osztályban tanítani. Egy pénztáros (nem becsülöm le a munkájukat, SŐŐŐTTT!) pár percre találkozik egy vásárlóval és nem napi 5-6 órában van összezárva velük 30 négyzetméteren. Nem kell fogdosni a kezüket és közel hajolnia hozzájuk. Ott mindig van egy plexi és egy maszk. Ön szerint 2 perc plexi és maszk mellett nagyobb a fertőzés esélye vagy 5-6 óra testi kontakt, egy légtér, rátüsszentés stb, stb... mellett?

Külföldiában érdekes módon egy padban 1 azaz egy tanuló ül. Valami csoda folytán ott kivitelezhető (Németország, Szlovákia. Rokoni beszámolók alapján.). Ott minden szünetben végigfertőtlenítik a gyereket a pedagógiai asszisztensek, segítők. Drága országunkban 200 főnként 1 pedagógiai asszisztens dolgozik az intézményekben. Fogytán a fertőtlenítő! Tanker. válasza: Spóroljunk, mert decemberben kapunk újra!

Nem nézek le egy szakmát sem. Sok veszélyes helyzet van! De azt nem tűröm, hogy a pedagógusokról ilyen lealacsonyító hangnemet üssenek meg! Elég volt! Próbálna a pedagógus társadalom rávilágítani a problémákra és folyton betörik a fejüket! Értse már meg a világ, hogy azért tesszük mindezt, hogy a gyerekeknek segítsünk! Attól fél mindenki, hogyha 1 kolega kiesik, akkor a szakszerű helyettesítés megoldhatatlan! Ezzel megint csak a gyerek sérül és persze az ingyen helyettesítő pedagógus!

exterminador 2020.10.11. 09:37:14

@blöff: nem tudom, nekem nincs kedvem elkapni. Szerintem te is másképp állnál hozzá, ha megfertőződnél.

blöff 2020.10.11. 09:56:32

@Hunyadi János1: na de így hazudni Matyika...
Az ömlengéseidből csak egyet emelek ki:
"ISMÉTLEM, TE KÍVÁNOD NAPI 20 EMBER HALÁLÁT CSAK AZÉRT, HOGY NE KELJEN MASZKOT HORDANOD."

Ki beszélt arról, hogy ne kelljen maszkot hodrani? Mondtam én ilyet? Hol volt erről szó?
Fentebb pont az ilyen hazugságokról beszéltünk, de látom annak üzenete sem jutott el hozzád.

További jó virtuális őrjöngést, Matyi, te, a magyar internet futóbolondja, mindenre és bármire képes, mereven antiszociális, aki emberek védelméről papol, beszarok, nevetséges egy bolond pali vagy te.

blöff 2020.10.11. 10:03:11

@exterminador: én úgy állok hozzá, hogy igyekszem megtenni a szükséges lépéseket, minimalizálom a társaságba járást, nem megyek olyan közösségi helyekre, vagy ritkábban, ahová eddig, hordom a maszkot nyilván, ügyelek a higiérniára stb. Legalábbis próbálom. Ettől függetlenül lehet, h beesik, igen. Ez ma nagyon is benne van a pakliban.
De ez nem érv.
Nem érv, hogy ha te is, vagy a te nagymamád, a te hozzátartozód.
Mindannyian tudjuk, hogy ezek ma a körülmények, de alapvetően a hozzáállás más.
Annak mérlegre tétele, h mit áldozunk fel miért. Az álszenteskedés, az együgyűség legalább annyira káros, sőt. A más emberek bezárásának követelése, a mindenről való lemondás, az egyféle narratíva és a félelem gerjesztette hisztéria legalább annyi ember életét teszi tönkre, mint a covid. De legalábbis hiányzik az erről való értelmes diskurzus, ennek ékes példája szélsőségekben megmutatkozik ezen a blogon is.

#szájbergyerek# 2020.10.11. 10:08:26

@Hunyadi János1:
Ne olyan egyszerű ez...
Te hülye vagy, mégis élsz.

#szájbergyerek# 2020.10.11. 10:16:53

@Hunyadi János1:
Ennyire nincs önálló gondolatod te elmeháborodott?

Exploiter 2020.10.11. 10:58:28

@Hunyadi János1:

Az iskolákat ha bezárod hogy a faszomba megy dolgozni a benzinkutas meg a botlos te gyengeelméjű amőba, ha otthon kell lenni a gyerekkel?

Azt meg csak egy igazi retardált fasz, mint te hiheti, hogy egy légkondicionált zárt térben segít egy plexilap.

Nyílván egy ilyen kibaszott selejt mint te, nem fogja megérteni, hogy az iskolabezárás azonnal megállítja a fél országot, de te úgyis azt akarod, hogy lehessen mutogatni, mennyit esett a GDP.

Minden nappal alulmúlod magad, te elbaszott fehérjehalmaz.

#szájbergyerek# 2020.10.11. 11:02:41

@Hunyadi János1:
Most hogy bemásoltad n+1-szer ugyanazt a kommentet, mindenki tudni fogja, hogy egy elmebeteg faszparaszt vagy.
Egyébként meg akinek halálhírét keltik, az sokáig él.

blöff 2020.10.11. 11:04:16

@Exploiter: hagyjad, látod, hogy elmebeeteg, elég csak megnézni mit csinál ezen a blogon. Már én is megbántam, h hozzászóltam, mert évről évre rosszabb az állapota, teljesen tönkretette itt is a disukurzus esélyét is, mások közötti beszélgetést is ellehetlenített a floodolásával (ugyanazt a bejegyzését percenként bemásolja). Teljesen beszámíthatatlan, nem szabad vele foglalkozni.
Csak azt sajnálom, hogy nincs moderálás.

Exploiter 2020.10.11. 11:10:25

@blöff: tudom, jól ismerem, csak annyira meggyűlöltem az emberiséget idén, hogy kiváló feszültséglevezetés ezt a darab szart ütni, mint az emberi ostobaság megtestesítőjét.

Amúgy is ott a remény, hogy egyszer sikerül úgy felidegesítenem, hogy megdöglik a gépe előtt.

Tennék valami jót a világért.

egy igazi barom vagy mária 2020.10.11. 11:43:52

Értjük a sirámot. Tehát nem volt jó, amikor otthoni tanítás volt, és az sem jó, hogy be kell menni a zárt terembe.
Akkor mégis mit szeretnél? Van még olyan lehetőség, hogy taníthatsz a szabad ég alatt, aztán készülhet a következő poszt, hogy esik és hideg van, így nem lehet tanítani.
Vagy? Vagy mégis mit vársz?

enrikokaruszo 2020.10.11. 12:20:55

szerencsére nem sokáig húzod már ezzel a csúcsra járatott világgyűlölettel

midnight coder 2020.10.11. 12:35:56

@Hunyadi János1: var matyik = ["Tamerlane", "Matthias_Corvinus", "Batu Kán", "Hasdrubal", "math0", "Matthias Corvinus","Hannibal Barcas", "Hunyadi_János", "Hunyadi János1"];

kvadrillio 2020.10.11. 12:42:36

BLIKK-CIKK..

EZ A LÉNYEG, AMIT CICI NÉNI EDDIG MÉG NEM OLVASOTT FEL !
MEGHALT HEGEDŰS CSABA LÁNYA KORONAVÍRUSBAN ÉS A PROFESSZOR ELMONDTA MIÉRT FÉLELMETES A COVID,...

"Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal" – csuklott el a hangja a legendának.

"Egy másik adat legalább ennyire sokkoló, az idősebbeket a súlyos vesebetegség fenyegeti az átkozott járvány szövődményei miatt. Németországban állítólag már úgy készülnek, hogy a következő években nem bírják majd a dialízisre szoruló betegek rohamát. Mindezt csak azért mondom, mert sajnos azt kell gondolnom, és ez talán több is mint megérzés, sokkal több, hogy a lányom, az én gyönyörű kislányom a koronavírus áldozata lett...

midnight coder 2020.10.11. 12:43:15

@egy igazi barom vagy mária: Pl. az nem egy hülyeség lenne, hogy ha egy szülő várja a mentőt a teszttel (napok óta) akkor a gyerek addig se menjen iskolába. Aztán az sem lenne az, hogy ahol anyuka vagy apuka pozitív, ott a gyerek osztálytársait is teszteljék, és nem csak a padszomszédokat hanem az összeset, mert hogy nem a padszomszéddal van együtt sülve-főve hanem a három paddal arrébb ülő haverjával. Aztán az sem lenne rossz, ha az iskolák bekérnék ügyelet idején, hogy Gipsz Jakabka szülei dolgoznak-e, vagy anyuka csak azért küldi be a gyereket az ügyeletbe, hogy addig se zavarja a sorozatnézésben.

Kb. ezek a minimumok amiket egységesen teljesíteni kellene mindenhol.

midnight coder 2020.10.11. 12:46:49

@kvadrillio: A blikk mint hírforrás... ne viccelj. Meg mi az, hogy akik elkapták a vírust annak 70-80%-a belehal ? B+ honnan a fenéből tudja bárki is, hogy hányan kapták el a vírust ? A 80% eleve tünetmentes, és orvos közelébe se kerül. És már a kórházba kerültek közül is csak pár % a halálozási arány.

DFK 2020.10.11. 12:51:16

Sok tanár kemény munkával tette lehetővé a távoktatást. Ők azok akik most is teszik a dolgukat. Általában azok nyígnak most is, akik napi 1-2 óra munkával letudták a távoktatást.
Persze tudjuk, csak a tanároknak kell kockáztatni, csak ők alulfizetettek, csak ők dolgoznak sokat...

DFK 2020.10.11. 12:53:47

@Hunyadi János1: matyipöcs, azok szívnak a távoktatással, akiknek otthon kell maradni a gyerekkel. Egy 6-10 évessel még foglalkozni kell ha "home officeban" van. De neked erről fogalmad sincs.

Exploiter 2020.10.11. 12:56:40

@Hunyadi János1:

"a gyerekek mobilon játszanak, viszonylag jól elkülönítve egymástól, a felügyelő meg csak szemmel tartja őket, de nincs tanítás, nincs beszélés, nincs kontaktus, nincs vírus köpködése egymásra"

Na ezek miatt áldoznék fel a hozzád hasonló fasiszta férgekből bárhány milliót bármikor.

Exploiter 2020.10.11. 13:43:38

@Hunyadi János1:

Érvek mentén csak emberekkel vitatkozok.

Az ilyen fasiszta férgeknek, mint te, csak elmagyarázom, hogy ember alatti hulladékok, értéktelen bábok, akiket el kell taposni azért, hogy a gyermekeink egy jobb világban nőjenek fel.

Tudom, hogy nem érted, de valahol mélyen a csenevész tudatalattid úgyis felfogja, hogy egy kártékony féreg vagy és ez elég nekem.

Ezres Klub 2020.10.11. 14:00:21

Csak nekem tűnik fel, hogy a poszt hemzseg a helyesírási hibáktól? Hogy tud így gyerekeket tanítani???

törppicur 2020.10.11. 14:16:31

A bízik ikes ige

Ha nem ülhetnél a csészében poszter, az lenne a bajod.

DFK 2020.10.11. 15:14:57

@Hunyadi János1: na figyelj brendelfasz, te kis elmebeteg scriptelő. Neked remélem nem lesz gyereked, mert az olyan mint te ne szaporodjon.
Azért mert a te fajtád érinthetetlen, azt hiszed a gréczyzsolttal töltöd szádra veheted bárki anyját?
Te vagy a tipikus prolimentalitású balos mintaképe. Nyomorult fitymahuszár.

kvadrillio 2020.10.11. 15:49:05

covid....covid.....covid.........HÁY ÉVES VAGY ??? 30------40-ESSS ??? SZÍVMEGÁLLÁS, INFARKTUSSS !!!!! HÁNY ÉVES VAGY ? 50-ESSS ??? VESEELÉGTELENSÉG ------DIALÍZIS !!!!!!!!!

BLIKK-CIKK..

EZ A LÉNYEG, AMIT CICI NÉNI EDDIG MÉG NEM OLVASOTT FEL !
MEGHALT HEGEDŰS CSABA LÁNYA KORONAVÍRUSBAN ÉS A PROFESSZOR ELMONDTA MIÉRT FÉLELMETES A COVID,...

"Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal" – csuklott el a hangja a legendának.

"Egy másik adat legalább ennyire sokkoló, az idősebbeket a súlyos vesebetegség fenyegeti az átkozott járvány szövődményei miatt. Németországban állítólag már úgy készülnek, hogy a következő években nem bírják majd a dialízisre szoruló betegek rohamát. Mindezt csak azért mondom, mert sajnos azt kell gondolnom, és ez talán több is mint megérzés, sokkal több, hogy a lányom, az én gyönyörű kislányom a koronavírus áldozata lett...

A COVID....NYOMORÉKKÁ TESZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! A NYOMORÉKOKAT MÉG NYOMORÉKABBBBÁÁÁÁÁ !!! VAGY CSAK SIMÁN MEGÖLI !

kvadrillio 2020.10.11. 15:51:10

@Hunyadi János1: affenetuggyahhh ! mellik jobb: 2 hónapig hörögni orbán ágyán és megdögleni vagy egy ellenőrizetlen vakcinától dögleni meg ?????!

kvadrillio 2020.10.11. 15:53:39

@kvadrillio: vagy """meggyógyúúúúúúúlva""" pár évig még dialízisre járogatni ???!

COVID UTÁN A FÉL ORSZÁG NYOMORÉKKÉNT LESZ KÉNYTELEN DOLGOZNI JÁRNI !!!!! ( A COVID ROMBOLÁSA ÁLTALI SZÖVŐDMÉNYEK MIATT...)

kvadrillio 2020.10.11. 15:54:52

@kvadrillio: kivétel a Trump, aki tökéletesen meggyógyult !!! :)))))

kvadrillio 2020.10.11. 15:56:40

@Hunyadi János1: értsd máááá meg, hjogy nem lehet többet tesztelni, mert a templomokat is fel kell újítani, sőt újakat köllll építeni !!! HÁÁÁÁÁ... NEMÉÉÉÉRTED TE FASZFEJ ?????????? HE ???! :o)))

kvadrillio 2020.10.11. 16:05:09

CICINÉNÉT CSERÉLJÉK LE PUSZTAIRA !!!

Dr. Pusztai Erzsébet infektológus, az Antall- és az első Orbán-kormány egykori államtitkára az ATV Híradójának nyilatkozott. A szakértő szerint az, hogy egyre magasabb a regisztrált fertőzöttek életkora, azt jelzi, hogy a teszteléssel csak a súlyosabb eseteket találják meg, nem az összes fertőzöttet. Mint mondta,

ez azt mutatja, hogy amúgy kontrollálatlanul terjed a járvány, mert nincs rendes tesztelés, elég széles körű tesztelés, és nincs elég széles körű kontaktuskutatás. Most már hónapok óta mondja minden szakember, hogy sokkal nagyobb kapacitással kellene tesztelni.

kvadrillio 2020.10.11. 16:09:46

Üdvözlégy, Mária, kegyelemmel teljes! Az Úr van teveled. Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen.

kvadrillio 2020.10.11. 16:11:09

@kvadrillio: mera márijanéni keze agyarország felett, mellett, alatt, között........DE FŐLEG AZ ÉPÍTETT TEMP LOMOKBAN....UGYEHHHHH.......)

kvadrillio 2020.10.11. 16:13:14

Bezárják a középiskolákat Szlovákiában, hétfőtől távoktatás lesz

Azonnali hatállyal életbe lép a rendelet. Az új fertőzöttek között egy csecsemő is van.

kvadrillio 2020.10.11. 16:31:09

KÖZBEN MELEGÍTEK 2 DB 20 LITERES LÁBAST, HOGY LEOLVASSZAM A JEGESEDŐ INDESIT FASZ HŰTŐMET.....DE MÁR APOKON BELÜL HOZZÁK A TOTÁL NO FROST LG-T OCCT REMÉLEM NEM KELL TÖBBÉ MELEGÍTENI A LÁBASOKAT.... :)))

Exploiter 2020.10.11. 16:31:22

@Hunyadi János1:

Nézd, teljesen nyilvánvaló, hogy közöd sincs a dologhoz, mert úgyse találsz nőt, aki egy ilyen korcsnak gyereket szülne.

Ami jó, mert így a degenerált DNS-ed feledésbe merül, de akkor mit pofázol az igazi emberek dolgaiba?

kvadrillio 2020.10.11. 16:37:06

@Hunyadi János1: nemértelekkk ! most, amikor orbán leviszi a lakások áfáját 27-ről 5---re, neked örülnöd kőőőnehhh ???!!!

MERHA 50 MILLIÓÉRT ÉPÍTESZ AKKOR 6 MILLIÓT SPÓROLSZ, HA 50 MILLÁÉRT VESZEL LAKÁST, AKKOR MEG 11 MILLIÓT SPÓROLT TE ÖKÖR !!! :o)))

ŐRÜJJÉ MÁÁÁ EGY KICSIT ! :o)

kvadrillio 2020.10.11. 16:52:44

DRÁMAI MÉRTÉKBEN GYORSUL A KORONAVÍRUS TERJEDÉSE NÉMETORSZÁGBAN...Orbán Viktor: Felfutás. Ez jellemezte az elmúlt két hetet NF követés 2020.10.10. 20:50 Üléseztek a védekezést irányító akciócsoportok, áttekintették az elmúlt hetek tendenciáit – tájékoztatott szombat esti Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök. Felfutás. Ez jellemezte az elmúlt két hetet, és ez jellemzi majd az előttünk álló heteket is, illeszkedve az egyébként megfigyelt nemzetközi trendekhez. Október végéig hallgattunk meg előrejelzéseket, azt mondhatom, hogy a szükséges számú ágy október végéig rendelkezésre áll, az átvezénylés folytatódni fog – mondta, hozzátéve, hogy eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át. Orbán Viktor hozzátette, hogy amennyiben szükség lesz rá, a szám növekedni fog. Arról is beszélt, hogy meghallgatták az oktatásért felelős államtitkárt is az iskolák helyzetéről, ezek alapján közölte: az őszi szünet a szokottak szerint október 23. és október 31. között lesz. Röviden megemlítette, hogy a határokon rend van, majd arról tájékoztatta Facebook-követőit, hogy szombat délután külön beszámolót kapott a Magyar Orvosi Kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról.   A jövő héten a háziorvosok új szabályainak megalkotásáról folynak majd egyeztetések. A mi célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget alkossanak, üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátások színvonala emelkedjen. Ennek a pénzügyi feltételeit meg fogjuk teremteni – mondta Orbán Viktor, majd hozzáfűzte, hogy „ha ezzel végeznek az urak, akkor az operatív törzset és az Orvosi Kamarát arra kérjük, hogy a magán- és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak le″.

kvadrillio 2020.10.11. 16:55:09

@kvadrillio: HA 30 MILLÁÉRT VESZEL 6 MILLÁT SPÓROLSZ, HA 50 MILLÁÉRT, AKKOR 11 MILLÁT SPÓROLSZ !!! :o)))))

DRÁMAI MÉRTÉKBEN GYORSUL A KORONAVÍRUS TERJEDÉSE NÉMETORSZÁGBAN...Orbán Viktor: Felfutás. Ez jellemezte az elmúlt két hetet NF követés 2020.10.10. 20:50 Üléseztek a védekezést irányító akciócsoportok, áttekintették az elmúlt hetek tendenciáit – tájékoztatott szombat esti Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök. Felfutás. Ez jellemezte az elmúlt két hetet, és ez jellemzi majd az előttünk álló heteket is, illeszkedve az egyébként megfigyelt nemzetközi trendekhez. Október végéig hallgattunk meg előrejelzéseket, azt mondhatom, hogy a szükséges számú ágy október végéig rendelkezésre áll, az átvezénylés folytatódni fog – mondta, hozzátéve, hogy eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át. Orbán Viktor hozzátette, hogy amennyiben szükség lesz rá, a szám növekedni fog. Arról is beszélt, hogy meghallgatták az oktatásért felelős államtitkárt is az iskolák helyzetéről, ezek alapján közölte: az őszi szünet a szokottak szerint október 23. és október 31. között lesz. Röviden megemlítette, hogy a határokon rend van, majd arról tájékoztatta Facebook-követőit, hogy szombat délután külön beszámolót kapott a Magyar Orvosi Kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról.   A jövő héten a háziorvosok új szabályainak megalkotásáról folynak majd egyeztetések. A mi célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget alkossanak, üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátások színvonala emelkedjen. Ennek a pénzügyi feltételeit meg fogjuk teremteni – mondta Orbán Viktor, majd hozzáfűzte, hogy „ha ezzel végeznek az urak, akkor az operatív törzset és az Orvosi Kamarát arra kérjük, hogy a magán- és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak le″.

Exploiter 2020.10.11. 18:45:55

@Hunyadi János1:

Az a baj, nyomikám, hogy ez elég hiteltelen a te szádból. :)

Egyrészt se ember nem vagy, másrészt mindenki ismeri a féreg arcodat.

Nekem van gyerekem, majd megmutatlak neki, amikor a híd alatt szopsz a kajáért, hogy mi a sorsa az ilyeneknek, elrettentő példaként.

#szájbergyerek# 2020.10.11. 20:04:30

Hát ez vérciki kedves indexes fiúk, lányok. Itt ez Hunyadi nevű fikanick bot, idehányt egész nap 700+ hozzászólást és nem tudjátok leállítani?
Jó, az is valami, hogy a címlapról legalább levettétek ezt posztot.

A libschyknek már rendes bérkommentelőre sem telik...

bes3 2020.10.12. 11:12:01

@bes3: magyarul: semmi kimutatható emelkedéS nem volt a svéd iskolákban, nem szignifikansan alacsonyabb az óvónők között.
süti beállítások módosítása