Nálunk mindig történik valami

Iskola a város szélén

Iskola a város szélén

Most akkor van pedagógushiány, vagy nincs?

2018. augusztus 25. - juhaszmi

Milyen nap is van ma? Ma mit is kell mondani? Lesz elég pedagógus a tanévkezdéshez, vagy nem?
Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke ritkán szólal meg, de a megnyilatkozásai egyre NER-esebbek. Egymásnak ellentmondó nyilatkozataiból láthatjuk, hogy kezd beletanulni abba a szerepbe, amit elvár tőle a hatalom. Pedig amikor 2017 januárjában kinevezték a KK szakmai elnökhelyettesi posztjára, egy iskolaigazgatóknak tartott konferencián még úgy mutatkozott be, hogy egy vagyok közületek. Azt mondta pontosan tisztában van a problémákkal amelyek belülről feszítik a rendszert. Iskoligazgatóként nap, mint nap szembesült vele. Akkor letette a nagy esküt, hogy csak addig vállalja a pozícióját, amíg a döntések szakmai alapon születnek meg. 

Kedves Hajnal Gabriella egy viszonylag egyszerű kérdésre kellett volna egyértelmű választ adnia. Tanévkezdéskor lesz-e minden órán szakos pedagógus? Ön még csütörtökön határozottan állította, hogy igen. Az a tény felett nagyvonalúan elsiklott, közben a közigállás.hu portálon több mint 2400 üres pedagógus állást hirdetnek, amit szeretnének az intézményvezetők betöltetni. Ugye azt Ön is érzi, hogy nagyon sántít az a magyarázata, miszerint szünet van, ilyenkor váltanak állást, és mennek nyugdíjba a pedagógusok. Mondhatta volna, hogy igen vannak olyan szakok ahol már súlyos gondok vannak, de igyekeznek megoldást találni - mint ahogy tette ezt másnap. De lehetett volna egyszerűen őszinte is, és mondhatta volna, hogy nem tudom. Pedig minden adat önöknél, vagy a tankerületekben  van. Ugye tudja, hogy egy hét múlva nem csak a bennfentesek lesznek tisztában a valósággal, hanem a szülők is. Amikor az első nap hazaviszik a gyerekek az órarendet, nyilvánvalóvá fog válni, hogy nincs szakos tanár aki tanítaná a matematikát, fizikát, kémiát, angolt, esetleg ott áll egy alsós osztály akinek nincs tanító nénije, vagy egy ovis csoport óvónő nélkül. 

Mindenesetre sokat elárul az oktatás jelen állapotáról egy név nélkül nyilatkozó budai iskolaigazgató, aki azt mondta, ha beesik egy ember matematika szakos diplomával, és viszonylag érthetően kimondja a nevét, már fel is vette. Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy én nem szívesen tanítanék olyan iskolában, ahol az igazgató még ha ironizálva is így nyilatkozik. Szülőként pedig azonnal másik iskolát keresnék a gyermekemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iskolaavarosszelen.blog.hu/api/trackback/id/tr6114201325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2018.08.25. 17:46:53

Úgy hogy mindjárt megmondják a fideszes kommentelők ,hogy a libsik miatt van minden és migrisimogató vagy.

Visceroid 2018.08.25. 18:38:48

Ki az a barom, aki ebben az országban még pedagógusnak megy? Minimium 4 év (de inkább 5) az egyetemen/főiskolán, utána meg élethosszig tartó szívás. Kinek kell ez?

Astronomy Domine 2018.08.25. 19:45:09

A kedves szülők legnagyobb része pont leszarja, hogy van-e szakos pedagógus. Legközelebb ugyanúgy megszavazza ezeket.

Valóság nevű unokahúgotok 2018.08.25. 19:48:40

A felelős szülők már régen nyugaton vannak, a gyerekeikkel együtt, mert inkább a tömegével falkákban gyilkolászó-erőszakoló migráncsok + a hanyatló nyugat, na meg a mocskos liberalizmus, mint a NER!:)))

exterminador 2018.08.25. 19:55:37

Kit érdekel? Lényeg, hogy migráns meg Soros!

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.08.25. 21:47:56

@Visceroid:

látom a falutokban megfogadták a tanácsodat hogy egy épelméjü ember se menjen el pedagógusnak, így neked nyolcévi tanulás helyett maradt 40 évnyi disznókondáskodás. Még jó hogy a NER pár éve megtanított téged írni olvasni amikor kiképzett nemzeti közmunkásnak.

Hórukk 2018.08.26. 13:04:27

A cikkíró elvárná az őszinteséget Hajnal Gabriellától, de elhatárolódik az őszinte iskolaigazgatótól aki kicsit humorosan írja le a pedagógushiány egyik gyakorlati következményét, a minőségromlást. Ezt nevezik kettős mércének.

földforgató 2018.08.26. 14:07:41

Be kell vezetni itt is az OKJ -s képzést mint máshol és. volt hiány nincs hiány

Visceroid 2018.08.26. 17:49:19

@földforgató: Ugyanitt: OKJ-s orvosképzés! Csak most csak önnek! Miért szenvedjen 6 évet az orvosin, amikor most csak 6 hónap alatt Önből is okleveles sebészprofesszor válhat! Az első 20 jelentkezőnek 10% kedvezmény illetve az első 2 hónapban garantált hálapénzjuttatás!
süti beállítások módosítása